Stein Dyrseth og Jan Arild besøkte same og reindriftseier Gustav Kant på Nerskogen på onsdag. Målsettinga med besøket er om mulig å få lokalt reinskjøtt tilgjengelig til spisesteder i regionen. Og da på Bergmannskroa på Løkken Verk.
Kant har slakteri i Resdalen i Orkland kommune. Dyrene benytter seg av beite i Orkland, Rennebu, Rindal og Oppdal. Næringshagen ser det som svært viktig at reindriftsnæringa i regionen synliggjøres bedre enn hva tilfellet er i dag og vil bidra til det.
Reindriftsnæringa representerer bærekraft og en ren, sunn, lokal mat som vi ønsker å fremheve. I tillegg til en sørsamisk kultur og levemåte som vi trenger å lære mere av. En kunnskap som samfunnet trenger framover.
Vi håper å kunne koble utdanning og reindriftsnæringa tettere sammen. Det er kort vei fra Meldal Videregående til Resdalen. Elever på restaurant og matfag bør absolutt lære mer om reinsdyr og samiske mattradisjoner.
Comments